Volvo S60/V70 (2000 - 2010)

Használt Volvót veszünk

Kinetic, Momentum, Summum?

2016. január 07. 18:41 - Kulani

Felszereltségi szintek

005.jpgA Volvo hagyományosan három felszereltségi szintet különböztet meg, és nincs ez másképp az S60/V70 esetében sem. A legegyszerűbb felszereltség neve Kinetic, utána jön a Momentum, végül a Summum. Az egyes szintek felszereltségeinek felsorolása nem egyszerű, mert az évjárattól és a piactól is függött. (A felső képen egy 2004-es S60R beltere látható, a Space Ball nevű sebességváltóval és különleges, konyakszínű bőrkárpittal. A műszercsoport szivárványkék árnyalata is az R-változat sajátja. A vészvillogó kapcsolójától balra az álltíható futómű szabályozó kapcsolói.)

A legjobban persze az komplikálja a helyzetet, hogy a HaHu oldalán a hirdetés feladásakor muszáj a felszereltséget is beírni a hirdetés címébe, és a hirdetőknek gyakran halvány gőzük sincs az autójuk valós felszereltségi szintjéről, ami gyakorlatilag csak egy helyen, a szervizkönyv első oldalán van feltüntetve.

Azt azért el lehet mondani, hogy az alap Kinetic szint sem szegényes felszereltségű, klíma, menetstabilizátor és hat légzsák biztosan van ezekben az autókban is. Az első évjáratok elvileg egyszerű manuális klímával, és kurblis hátsó ablakokkal jöttek ki, de ilyet alig találni a használt piacon: ezeket a méltatlan megoldásokat már az első tulajok gyakran kiküszöbölték a rendelésnél.

A „túlvégen” a Summum felszereltségben (évjárattól függően) már minden széria volt, a kanyarkövetős xenontól a fűthető, elektromos állítású bőr ülésig és a Dolby digitális hangprocesszorral szerelt űberhifi-ig.

010.jpgAz alapfelszereltségeken kívül készültek limitált sorozatok. A legnevesebb a 300 lóerős benzines turbómotorral és állítható karakterisztikájú futóművel, no meg magnézium felnikkel, malomkeréknyi Brembo-fékekkel és finom optikai tuninggal szerelt S60R és V70R  modell (lásd a képen itt balra), de volt sima Sport Edition nevű változat is, 17-es felnivel, fekete félbőr ülésekkel és alu műszerfal betétekkel (amúgy motorikusan akár a leggyengébb, 126 lovas dízellel is). A régebbi szériák Black Edition-je (S60, V70) vagy Silver Edition-je (V70), illetve az újabb modellek Ocean Race sorozatának autói egyedi színeket, egyedi belső harmóniát, és egy-egy okosan összeválogatott extra csomagot kaptak.

025.jpgA V70 terepjárósított változata az XC70 jelű öszvér. Már az első szériás V70-esnek is volt Cross-Country, azaz X-Country, azaz XC változata, méghozzá 1997. augusztusától. Ekkor még V70 XC volt a neve. A koncepció később sem változott: összkerékhajtás, emelt futómű, fényezetlen műanyag elemek a karosszéria élein (mint optikai tuning), apróbb változások az alap V70-hez képest (módosított lökhárító és tetőlécek, sprődebb kárpitok és vastagabb padlószőnyeg).

A következő generáció még terepjárósabb lett: a hasmagasság még feljebb került és már a lökhárítók is fényezetlenek voltak. A jobb első ülés elé "majrévas" került, azaz egy kapaszkodó az A-oszlopra. A név is innentől lett XC70, utalva a terepjárós rokonságra a kb egyidőben megjelent XC90-es terepjáróval.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://s60v70.blog.hu/api/trackback/id/tr998250036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása